Joan Lluís Gómez, sommelier del restaurant Sant Pau, ens explica com la gastronomia i el vi van de la mà

Joan lluis Gómez

“El vi és part de l’alimentació, no sé beure un vi sense un plat a taula, hem de fugir de la dinàmica del fet que és només una beguda alcohòlica” explica Joan Lluís Gómez, un sommelier que fa 10 anys que treballa colze a colze amb la gran xef Carme Ruscalleda.

Ell ha estat el protagonista de la secció “Parlem amb…” un professional que encapçalant el servei i la gestió de la carta de vins al restaurant Sant Pau (de Sant Pol de Mar) que acull prop de 800 referències de vi de tot el món.

El Sant Pau és un restaurant que compta amb tres estrelles Michelin i que fa una aposta clara pel producte fresc i de proximitat, essent el sabor a mar el seu estendard. “Actualment, que és tan fàcil viatjar, perquè hem de fer viatjar el producte, ja que venen aquí, que tastin el vi d’aquí”, amb aquesta frase tan clara en Joan ens deixa clar que si la gastronomia és de proximitat el vi també ho ha de ser.

De fet, el restaurant Sant Pau va ser un dels primers a afegir-se al nostre col•lectiu “A taula, #vicatalà” que pretén reconèixer la tasca de prescripció dels vins catalans que fan molts restaurants del territori.

Podeu veure el vídeo en aquest enllaç.

Tags:

Author: admin

Leave a Comment