Bloc

Els nostres vins i els Vinòmics tornen a pujar a la ona al Surfcity Festival

Demà dissabte obre les portes a Barcelona l’Arnette Surfcity Festival, el festival de cultura contemporània del surf, que fusiona conceptes d’entrada tan antagònics com Surf i Ciutat.

Per tercer any consecutiu, des de la Denominació d’Origen Catalunya no ens hem volgut perdre l’oportunitat d’apropar els nostres vins al públic jove del festival surf. Enguany els Vinòmics seran els nostres protagonistes.

La tercera edició del festival , que se celebra a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats (carrer de Sant Adrià, 20), disposarà d’un espai a la zona exterior del recinte d’accés gratuït al públic, i a on els assistents podran trobar una selecció de la millor música, food trucks, instal·lacions artístiques i, també, els vins de la DO Catalunya.

Aquesta cita s’afegeix a l’agenda cultura de la DO Catalunya, que busca així continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país, alhora que es consoliden les accions per arribar al segment de consumidor més jove, adaptant-se a les noves maneres que tenen els joves de viure i d’entendre el temps lliure i la cultura.

“Sé quan un vi és bo o és dolent” ens explica en Marc Martínez al “Parlem amb…”

Aquest mes de març tenim un entrevistat molt especial al “Parlem amb…”. L’actor Marc Martínez estima el vi, confessa que no és un gran entès en la matèria, però reconeix que sap detectar quan un vi és bo o és dolent.

En Marc fa un viatge a la seva infantesa i ens explica que sempre ha tingut un lligam estret amb el vi, era un producte que estava present en celebracions familiars i en àpats quotidians. Ens relata com de petit li donaven pa amb vi per berenar i que la seva família li va ensenyar a fer un bon ús de l’alcohol.

L’actor, director cantautor i músic prefereix el vermut per beure sol i el vi en companyia. El seu maridatge ideal és vi negre amb carn i vi blanc amb sushi.

Després del seu darrer paper de Marc Ramos, el dolent de l’exitosa sèrie Nit i Dia de TV3, en Marc es troba actualment representant al Jove Teatre Regina “Mal Martínez. Humor i hòsties”, una obra produïda per El Terrat i escrita per ell mateix. Es tracta d’un monòleg autobiogràfic, un viatge introspectiu que retorna a l’actor als seus orígens al Raval.

Maridem vi i teatre al TNC

Un any més els nostres vins recolzen el teatre i engeguem un nou cicle de maridatges en col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya. La primera trobada va tenir lloc el dijous 9 de març en motiu de la setmana de la dona. “La senyora Florentina i el seu amor Homer”, una peça teatral de Mercè Rodoreda dirigida per Sergi Belbel, és un obra que fa una celebració de la independència femenina. Justament el dia de la seva estrena a la Sala Gran el TNC va ser la cita per encetar els maridatges de teatre, gastronomia i vi.

L’obra, protagonitzada per grans actrius com Mercè Sampietro, Margarida Minguillón o Teresa Urroz, gira al voltant de 4 dones, i és una celebració de la democràcia i de la independència femenina a la Barcelona de principis del segle XX. Amb aquests paràmetres es va construir un maridatge teatral, amb els vins de la DO Catalunya, acompanyats d’unes tapes d’autor especialment triades per a l’ocasió, en aquest cas pel càtering Singularis. Un tast harmonitzat que buscava atraure tots els sentits.

A part d’aquests maridatges, des de la DO Catalunya també oferim una copa de cortesia al finalitzar l’estrena d’obres més petites al TNC. Precisament el dimecres dia 8 de març els assistents a l’estrena de “Vania”, un clàssic de Txèkhov, van poder gaudir dels nostres vins mentre comentaven l’obra que acabaven de veure.

En la mateixa línia, els nostres vins també van amenitzar la tertúlia “L’art com a teràpia?” al finalitzar la funció “Mal Martínez, humor i hòsties” al Teatre Regina.

Des de la DO Catalunya afegim així noves activitats a la nostra agenda cultural, que se suma al cicle d’activitats que s’estan portant a terme juntament amb l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la seva plataforma Catalan Arts per promocionar els projectes relacionats amb les empreses culturals catalanes a fires internacionals.

Apropem la cultura del vi als joves

Per segon any consecutiu des de la Denominació d’Origen Catalunya hem participar per a una de les sessions de l’Aula Cultural del Vi de la Universitat CEU San Pablo a Madird. Amb aquesta acció mostrem el nostre compromís pel foment de la cultura del vi entre els joves.

Aprofitant l’ocasió des de la DO Catalunya vam presentar el projecte Vinòmics, la nostra sèrie d’historietes inspirades en el món del vi i signades per 8 autors de reconegut talent i de proximitat. De fet, aquest projecte que marida vi i còmic va ser creat precisament per apropar el vi al públic jove.

La Universitat CEU San Pablo, compromesa amb el desenvolupament de la cultura a nivell general, va apostar a través d’Activitats Culturals, per la creació d’aquesta aula dedicada a un sector tan especial a Espanya com és el del vi. Una aposta que intenta traslladar als joves la cultura del vi que s’ha vist que viu moments de regressió en les últimes dècades.

L’Aula Cultural del Vi està organitzada per la Universitat CEU San Pablo en col·laboració directa amb Enoturisme 360º i el seu director Jorge Solana, també professor de la Universitat.

Establim feedback amb els restaurants del nostre col·lectiu “A taula, vi català”

Fa tres mesos que des de la DO Catalunya vam engegar la campanya “A taula, vi català” amb l’objectiu de valorar els restaurants que fan una aposta clara pels vins de proximitat. Ara mateix la nostra llista d’adherits ja supera la seixantena de restaurants i hem començat a establir feedbacks amb tots ells per tal de cohesionar el grup.

Com a primera acció per agrair l’adhesió dels integrants del col·lectiu des de la DO Catalunya els hi hem fet arribar un llevataps, i una glaçonera de barra personalitzada, juntament amb el distintiu que corrobora la seva pertinença al grup.

Perquè el feedback fos de doble sentit, vam demanar als restaurants que ens fessin arribar fotografies del distintiu penjat a la porta del local o a la carta de vins, i també fotografies dels obsequis. Amb aquestes imatges des de la DO Catalunya fem difusió a xarxes socials (facebook, twitter i instagram) de manera personalitzada.

Cada setmana publiquem un post sobre un dels restaurants en concret amb les imatges que ens ha facilitat, l’objectiu és fer arribar el seu compromís a favor del vi català a tots els nostres seguidors, molts d’ells de perfil professional.

Per altra banda, seguim amb la campanya de publicitat en mitjans de comunicació d’abast nacional amb l’objectiu de promocionar el col·lectiu entre els consumidors finals. Per ara la publicitat de “A taula, vi català” ha aparegut als diaris generalistes 20 minutos, i Ara i en premsa especialitzada a Cupatges i Vadevi. Per altra banda, diversos mitjans s’han fet ressò del col·lectiu amb la publicació de noticíes com en el cas de La Vanguardia o de TV3.

Els vins DO Catalunya viatges a Gijón i a Vic per maridar amb cultura

Des de la Denominació d’Origen Catalunya col·laborem des de fa anys amb l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la seva plataforma Catalan Arts, el portal de les indústries culturals catalanes. Amb aquesta unió vi i cultura viatgem aquest diumenge fins a Gijón per assistir a FETEN, la Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas, que s’allargarà fins el divendres dia 17.

Feten és el principal mercat estatal especialitzat en les arts escèniques per a públic infantil i juvenil. Se celebra a Gijón des del 1991, amb presència de companyies tant nacionals com internacionals. Enguany està prevista la participació d’un total de 77 companyies de les quals 17 seran companyies catalanes.

Els nostres vins Denominació d’Origen Catalunya acompanyaran la presentació de les novetats i la programació d’enguay de la Mosta d’Igualada. L’acte tindrà lloc el dia 14, i se celebrarà a l’Hotel Begoña.

Simfonova i vins a l’Àtlantida de Vic

Simfonova, de Marce Gorgori, presenta a Vic el seu concert La rebotiga de l’òpera. L’objectiu d’aquest concert és acostar, d’una manera distesa i amb vocació divulgativa, però rigorosa i fiable, l’òpera i la música simfònica a tota mena de públics, tant al públic ja aficionat, com també a aquell que sent certa curiositat per acostar-s’hi.

Des de la DO Catalunya organitzem una copa de cortesia al finalitzar el concert que uneix el públic i tots els músics i artistes. D’aquesta manera es vol apropar d’una manera humana l’opera als espectadors permetent-los conèixer de prop els intèrprets.

Maridem els nostres vins amb productes de mercat

Ja fa anys que la DO Catalunya participa a Mercats amb DO, un projecte fruit de la col·laboració entre l’Institut de Mercats de Barcelona, l’Institut Català de la Vinya i l’Associació Enjoy Wine Barcelona.

Es tracta de tastos que mariden vi català i gastronomia elaborada amb productes de mercat. L’objectiu és integrar la cultura del vi com a complement dels hàbits alimentaris i transmetre el valor del mercat com a espai i servei de qualitat i salut, de proximitat i de relació social.

Avui dia 3 de febrer la DO Catalunya visita el Mercat de Santa Caterina per realitzar el tast d’enguany. S’hi podran tastar 6 vins de la nostra DO de diferents productors i els maridarem amb tapes exquisides fetes amb aliments frescos del mercat.

També aprofitarem l’avinentesa per presentar el nostre projecte de Vinòmics. El vi marida amb alimentació fresca però també marida amb el món del còmic.

Un maridatge únic mediterrani – atlàntic

Els nostres vins DO Catalunya es van unir a la reinterpretació de la gastronomia gallega del gran xef Kike Piñeiro durant la fira Enofusión 2017. Un maridatge única que va finalitzar amb un aplaudiment massiu dels assistents.

El maridatge va consistir en:

Millo e Croques
Equilibrista blanc de Ca n’Estruc

Vieira con manteiga de Algas e Vexetais de Costa
Quike de Bodega Can Grau Vell

Tartar de Róbalo con Ourizo de mar
De Casta de Bodegas Torres

Luras de Cortello
Mestres Vilavell de Bodegas Puiggròs

Escuma de Mazán con Xeado de Canela
Marina de Vallformosa

Maridem els nostres vins amb cuina atlàntica de la mà del xef Kike Piñeiro

Piñeiro català ok

Un any més tornem a Madrid per assistir a Enofusión, el Congrés Internacional del Vi, que enguany celebra la seva setena edició durant els dies 23, 24 i 25 de gener, al Palacio Municipal de Congresos de Madrid en el marc del cim gastronòmic Madrid Fusión.

Una de les activitats principals que hem preparat per aquesta edició de la fira és la d’unir el Mediterrani i l’Atlàntic mitjançant les tapes del xef gallec Kike Piñeiro, del restaurant A Horta d’Obradoiro (Santiago de Compostela) i els nostres vins Denominació d’Origen Catalunya.

El tast harmonitzat tindrà lloc dimarts 24 a les 15h, i es podran tastar fins a 5 referències de la DO Catalunya, elaborades amb varietats mediterrànies i autòctones: 2 blancs, un rosat, un negre i un blanc d’agulla per les postres. Pel que fa a la cuina, Kike Piñeiro preparà 5 tapes al més pur estil atlàntic i amb el peix com a principal protagonista.

La DO Catalunya també estarà present als tres espais destacats a Enofusión: l’EnoBar, amb una barra on es podran tastar diverses referències; Expobodegas, amb un espai divulgatiu per donar a conèixer el Consell Regulador; i El Centro del Vino, l’espai preparat pels tastos tècnics i les degustacions, i on se celebrarà el tast harmonitzat amb la cuina de Kike Piñeiro i Eloy Cancela.

Aquesta activitat s’emmarca dins la nostra campanya DO Cat al plat, amb la qual es vol posar en valor i promoure el patrimoni agroalimentari i gastronòmic català, del qual el vi és part fonamental.

Xavier Graset, el primer protagonista del “Parlem amb…” del 2017, es declara militant del vi català

Graset3
Comencem nou any de “Parlem amb…” amb un entrevistat que estima la vida, el vi i, sobretot, el vi català. El periodista Xavier Graset, que actualment presenta el programa “Més 3/24” al canal especialitzat de Televisió de Catalunya 3/24, és un aficionat i entès del món del vi.

Durant l’entrevista en Xavier Graset ens explica com a casa seva el vi sempre hi ha estat present i com forma part del seu senyal d’identitat. Aquesta relació tan propera amb el vi l’ha dut a defugir la idea que el vi és només un producte per a celebracions, i intenta tenir una botella a taula cada dia.

També visita cellers sempre que pot per descobrir com s’elabora el vi, i és un habitual en esdeveniments del món del vi per conèixer de prop les novetats. A més, durant l’entrevista, ens desvetlla el seu somni d’elaborar el seu propi vi algun dia.

En un moment on la producció i la qualitat del vi català està en auge en Xavier Graset ha decidit fer militància pels vins catalans. Ell creu que els consumidors són el motor per promoure el vi de proximitat i per això des de fa uns anys ha decidit consumir només vi català.

L’entrevista acaba amb un brindis poètic que no us podeu perdre.